建築系吳細顏教授指導大二學生陳冠貿參加義大利國際建築競賽【Carpineto Mountain Refuge】獲選入圍!

2015.11.16 - By 建築系

【競賽名稱】:  Carpineto Mountain Refuge, Italy
ARCHITECTURAL COMPETITION FOR STUDENTS & YOUNG ARCHITECTS

【主辦單位】:  ArchiSTART Associazione culturale, Italy

【競賽主旨】:

THE COMPETITION

”Carpineto Mountain Refuge” competition aims to promote the territory and the landscape of Lepine Mountains through a series of temporary receptive points nearby the main mountain paths hiked over by tourists, that go from the valley to the tops of the mountains that surround Carpineto, rethinking the old mountain huts in a contemporary way.

These new facilities, which will give a new look to the landscape, will function as shelters, useful for all hikers who reach Semprevisa Montain from the town every year.

The competition aims to promote a new concept of tourism development of the area, through a new idea of hospitality, enhancing the potentialities of the area in all its components, bringing out the strong points that speci cally characterize the village and the surrounding area.

THEME

The competition promotes the design of a prototype of huts ideally placed at the crucial points of the routes, where other tourist facilities have been placed over the years but that lack of architecture style and quality.

The hut will be sustainable both in the choice of materials and in the use of passive and active energy systems that are integrated into the composition of architectural volume.

【創作學生】:  陳冠貿 (大二)

【指導老師】: 吳細顏教授

【作品名稱】: Honer Moment in Monti Lepini

【設計概念】

Original conception was derive from the annual festival in Carpineto Romano,and I choose the cheer moment of flag parade make a sense of movement appearance on my architecture to catch that honor and happy moment!So I want use reflective metal be the skin,just like a canvas, let landscape reflect on this hut, create an attractive little space. There are five pieces wall,especially around at entrance have many pieces like fragmentation,echo the history at second time world war in 19 century. And after you enter this hut, you will find floor is separated to many parts,because I want let wind flow in this space to create an atmosphere like festival.

其他相關資訊

Comments are closed.